Verbeter jouw sollicitatieprocedure aanmerkelijk:

Nu het steeds lastiger is om goede mensen te vinden is het de hoogste tijd om procedures te verbeteren.

Het is van toenemend belang dat we zuinig omgaan met mensen die zich aanmelden en de moeite nemen om te solliciteren. In de tijd dat het nog een werkgeversmarkt was konden bedrijven het zich permitteren om mensen te laten wachten of erger nog helemaal niets te laten horen. In het gunstigste geval kreeg je een automatisch gegenereerde afwijzing waardoor je het idee kreeg door een robot te zijn afgewezen. Vandaag de dag lees je dramatische verhalen van ondernemingen die hun groei niet kunnen waarmaken omdat men niet aan gekwalificeerd personeel kan komen. Maar hoe zit dat dan met het wervingsproces? Moeten mensen weken wachten op een antwoord? Duurt het een maand voordat je eindelijk een uitnodiging krijgt?  

Nu het steeds lastiger is om goede mensen te vinden is het de hoogste tijd om procedures te verbeteren. Het is van toenemend belang dat we zuinig omgaan met mensen die zich aanmelden en de moeite nemen om te solliciteren. In de tijd dat het nog een werkgeversmarkt was konden bedrijven het zich permitteren om mensen te laten wachten of erger nog helemaal niets te laten horen. In het gunstigste geval kreeg je een automatisch gegenereerde afwijzing waardoor je het idee kreeg door een robot te zijn afgewezen. Vandaag de dag lees je dramatische verhalen van ondernemingen die hun groei niet kunnen waarmaken omdat men niet aan gekwalificeerd personeel kan komen. Maar hoe zit dat dan met het wervingsproces? Moeten mensen weken wachten op een antwoord? Duurt het een maand voordat je eindelijk een uitnodiging krijgt?  

Dat kan echt niet meer! Slagvaardig zijn is het devies want anders zijn de goede mensen weg en gaan ze voor de concurrent werken. Weg met die oude procedures waar het CV van de kandidaat over allerlei schijven van bureau naar bureau gaat en het een paar weken duurt voor je als HR afdeling hoort of de kandidaat passend is voor de functie.

Mocht u al een tijdje twijfelen dan is dit het moment om een softwareprogramma aan te schaffen dat u echt verder helpt. Inmiddels zijn er een groot aantal ATS’en ( Applicant Tracking Systems) op de markt. Deze software stroomlijnt het proces waardoor er geen goede kandidaten verloren gaan. Het helpt je met een aantal muisklikken om vacatures te plaatsen op diverse jobboards, op je eigen “werken bij” website en op social media. Het verwerken van kandidaten is grotendeels geautomatiseerd en kandidaten uitnodigen voor een gesprek is een stuk makkelijker geworden.

Eén van de meest gebruikte systemen in de wereld en al in gebruik bij meer dan 2000 bedrijven is Recruiterbox. Sinds kort is er ook een Nederlandse vestiging die u volledig bij staat bij de implementatie in uw organisatie.